Presentatie maakt het verschil

Allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen, dat is Shared Dining. Sharing! Een bordje om te delen maakt de ervaring compleet. Ook de presentatie is belangrijk: of het eten lekker smaakt hangt namelijk af van verschillende factoren.

Lees meer

Is jouw menu al kidsproof?

Kinderen zijn te verleiden met een origineel aanbod op de menukaart. Ook zij willen iets te kiezen hebben. Speciaal voor de kids hebben wij een menukaart samengesteld met een aantal leuke recepten. Download hem nu!

Lees meer

Onderschat het belang van de jonge gast niet!

Uit onderzoek onder ouders met kinderen blijkt, dat kinderen een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een restaurant. Dit maakt hen een belangrijke groep om rekening mee te houden. Wij hebben uitgezocht hoe families een restaurant kiezen en hoe jij het beste in kan spelen op deze groep gasten.

Lees meer

Poutine: het typisch Canadese gerecht

Poutine is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Canada. Het wordt daar ook wel gezien als het nationale gerecht: friet bedekt met kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten. Inmiddels bestaan er vele variaties van dit Canadese comfort food. Wij hebben een aantal originele poutine recepten voor je samengesteld!

Lees meer

Zomer met lef! Wie durft?

De zomer is hét seizoen voor een frisse, nieuwe touch aan je menukaart. Het is tijd voor terrasjes, verrassende en frisse zomerse smaken en spannende smaakcombinaties. Ook de aardappel met zijn neutrale smaak is hiervoor uitstekend te gebruiken!

Lees meer

Sweet Potato (Fries): verrassend en lekker!

Geen enkele chef-kok kan er meer omheen: de zoete aardappel (Sweet Potato). Dit oranje knolgewas geeft jou als chef-kok de kans om je te onderscheiden. Op veel menukaarten kom je de zoete aardappel nog niet tegen, dus een mooie kans om je te onderscheiden en jouw gasten te verrassen!

Lees meer

Van snelle snack tot hip hoofdgerecht

We kunnen er niet omheen: hamburgers zijn hot. Tegenwoordig vind je ze in allerlei vormen op de menukaart van restaurants en deze ‘snacks’ hebben het niveau van fastfood allang overstegen. Hoe zit het eigenlijk met deze hamburger-evolutie?

Lees meer

Serveer eens ambachtelijke friet met schil!

Met de ambachtelijke Pure & Rustic Fries kun jij je als chef-kok onderscheiden. Deze frieten zien er nét even iets anders uit dan het ‘’gewone’’ frietje. Jouw gasten zien én proeven dit.

Lees meer
de aardappel: daar zit heel wat in!

De aardappel: daar zit heel wat in

Aardappels zitten boordevol goede voedingsstoffen. Drie goede redenen om aardappels vaker mee te nemen in je menuplanning.

Lees meer

Hoeveel liefde stop jij erin?

Als chef maar ook als consument ben ik gek op asperges. Ik kan haast niet wachten tot het aspergeseizoen weer begint. Het is zo’n mooie groente: zacht van smaak en makkelijk te combineren met andere voorjaarsproducten. Mooi om mee te werken en heerlijk om te eten. Helaas zijn er veel mensen die letterlijk niet kunnen wachten en al voor het officiële seizoen gestart is, asperges op hun bord willen hebben. Zonde! Het is niet voor niets een seizoensproduct.

Lees meer
gratis sample box aanvragen

De gratis samplebox

Als chef-kok kun je gratis een samplebox aanvragen. Deze box zit vol met inspiratie. Je kunt zelf kiezen welk product je in deze doos wilt ontvangen. Ga je bijvoorbeeld voor gemak en ambacht met de premium gratins? Of kies je toch liever voor ambachtelijke frieten zoals Pure & Rustic? Waar jouw voorkeur ook naar uit gaat, inspiratie is gegarandeerd!

Lees meer

Foodtrends om van te houden

Trendwatchers voorspellen weer een hele lijst aan foodtrends voor het nieuwe jaar. Leuk, maar je krijgt als chef-kok misschien het gevoel dat je overal ‘iets mee moet doen’. Niets is minder waar, als je het mij vraagt. Inspelen op foodtrends is leuk en goed, maar doe het bewust en kies een trend die bij je past en waar jij achter staat. Dit lijkt heel voor de hand liggend maar dat is niet altijd zo.

Lees meer
Aanbod vegetarische gerechten in horeca onvoldoende

Aanbod vegetarische gerechten in horeca onvoldoende

Met name millennials kiezen steeds vaker bewust voor minder vlees en vis. Dat blijkt uit online onderzoek door Toluna in opdracht van Aviko Foodservice onder 300 respondenten tussen de 18 en 35 jaar die flexitariër zijn. Supermarkten spelen al goed in op de vega trend. Het aanbod en de diversiteit van vegetarische gerechten op de menukaart van restaurants is echter nog niet optimaal...

Lees meer

Speel jij met jouw kaart al in op de vega trend?

Maar liefst 60% van de flexitariërs vindt de diversiteit van vegetarische gerechten op de menukaart van restaurants matig tot slecht. Dit bleek uit ons eerdere onderzoek hierover. Dit hoge percentage verraste ons en we besloten daarom de proef op de som te nemen. We hebben 200 menukaarten van verschillende restaurants naast elkaar gelegd om te beoordelen of die diversiteit werkelijk zo teleurstellend is.

Lees meer
Tips van Tom - blogger Vier het seizoen

Frituurfan

Van knapperige, verse friet tot groentechips en andere krokantjes; de friteuse is voor mij onmisbaar in de keuken. Dat frituren voor sommigen een wat negatief imago heeft, is wat mij betreft dan ook onterecht. Ik ben frituurfan en vertel je graag waarom!

Lees meer

Hoe verleid jij jouw gasten?

Buiten de deur eten is weer enorm in trek bij met name millennials. Dit zorgt voor een toenemende vraag naar producten met toegevoegde waarde. Hoe verleid jij jouw gasten én hoe bied jij hen de beleving waarnaar ze op zoek zijn?

Lees meer