Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
3x zalmrecept met teller rösti

Zalm op 3 verschillende manieren bereid geserveerd op een heerlijke aardappelpannenkoek van rösti. 

10 Personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 10 st Aviko Teller Rösti
  • 10 pl Gerookte zalm
  • 600 gr Zalmfilet, brunoise
  • 600 gr Zalmfilet, in 1cm plakken
  • 1 el Bosui, fijngesneden
  • 1 el Peterselie, gehakt
  • 1 el Kappertjes, gehakt
  • 1 el Citroen, rasp
  • 1 el Dille, gehakt
  • 1 el Limoen, rasp en sap
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Mierikswortel, geraspt
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiden: 
Meng de brunoise zalmfilet, bosui, peterselie, kappertjes, olijfolie, citroenrasp, peper en zout in een kom en roer het geheel goed door. Houd wat kruiden achter voor garnering. Meng voor de dressing van de ceviche de dille, limoenrasp en -sap. Breng op smaak met een beetje zout, peper en een scheut olijfolie. Leg de zalmfilet uit en marineer de zalm minimaal 10 minuten met de helft van de dressing. Meng de mayonaise en mierikswortel in een kom en breng op smaak met wat citroensap. 

Bereiden: 
Bereid de Teller rösti volgens instructies op de verpakking en laat iets afkoelen. Doe de zalmtartaar in een ring en stamp deze ligt aan met een tonicstamper. Dresseer vervolgens de ceviche en de gerookte zalm ook op de Teller Rösti. Garneer met de mierikswortelmayonaise en dille.