Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Aardappelgerechten op jouw winterkaart

Aardappelgerechten op jouw winterkaart

De winter komt steeds dichterbij. Tijd om de winterkaart van je restaurant op te gaan stellen. Waar ga jij voor deze winter? De standaard wintergerechten als stamppotten of een krachtig stuk wild? Het blijft heerlijk maar het is soms iets te standaard. Voeg daarom eens een verrassende draai aan deze recepten toe door ze te combineren met aardappelproducten. Laat je inspireren door 1 van onze aardappelrecepten.

Oerfriet met een longhaas en heerlijk zelfgemaakte mayonaise

De combinatie tussen de Oerfriet, de longhaas en de saus maakt dit gerecht een echte ‘must have’ voor jouw winterkaart. Laat je gasten overheerlijk genieten van de combinatie tussen het krachtige stuk vlees en de ambachtelijke frieten.
Besmeer de longhaas met aan beide kanten met een olie, peper en zout. Bak ze medium gaar door de beide kanten 2 minuten te laten bakken. Voeg naar eigen inzicht een klontje kruidenboter toe om het vlees nét dat beetje extra mee te geven. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Warm tijdens het rusten de frituur tot 180 graden op. Frituur vervolgens de ambachtelijke Oerfriet. Voeg na afloop van het frituren naar eigen smaak kruiden toe aan de oerfrieten. Ga bijvoorbeeld voor paprikapoeder, zeezout of peper. Serveer het vlees en de frieten met zelfgemaakte knoflook of ander soort mayonaise. 
De Oerfriet past perfect bij een krachtig wintermenu. De volle aardappelsmaak en authentieke uitstraling maken de frieten ideaal om te serveren bij wild. Probeer Oerfriet zelf eens. Vraag een gratis proefmonster aan.

Gratins of frieten

De wildgerechten zijn ook goed samen te combineren met gratins. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hertenbiefstuk in combinatie met stoofpeertjes en aardappelgratins. Of ga voor een vegetarisch aardappelgerecht. Bekijk daarom ook eens het volgende gerecht: room en kaas gratin met ham, blauwschimmelkaas en trostomaatjes.