Inspiratie voor chefs

Ambachtelijke frieten maken

Zelf ambachtelijke frieten maken is niet moeilijk, als je maar weet welke aardappelen je hier het beste voor kan gebruiken. Het nadeel van zelf ambachtelijke friet maken is dat het lastig is om op voorhand goed in te schatten hoeveel frites je moet maken. Je loopt hierdoor een groter risico op bijvoorbeeld bederf. Daarnaast is het maken van ambachtelijke frites een tijdrovende klus. Tijd die in bijna iedere professionele keuken schaars is.

Aviko's ambachtelijke frieten

Om jou en jouw keukenbrigade het maken van ambachtelijke frieten uit handen te nemen hebben wij verschillende soorten ambachtelijke frieten ontwikkeld.

  • Pure & Rustic: deze ambachtelijke frieten zijn uniek door het behoud van de oorspronkelijke schil;
  • Belgische Frieten: door de onregelmatige snit krijgen de frieten een ambachtelijke goudbruine kleur;
  • Oerfriet (snijmaat 11mm en snijmaat 14mm): door de speciale snijtechniek zijn ze lekker knapperig van buiten en zien ze eruit als zelf gesneden.

Onze ambachtelijke frieten zijn, afhankelijk van het soort friet, houdbaar van 1 tot wel 18 maanden (in de diepvries). De bereidingstijd is kort, in slechts enkele minuten zijn de frieten bereid. Kortom: gemak en toch ambachtelijk in één!

Serveersuggesties voor ambachtelijke frieten

Ambachtelijke frieten kun je het hele jaar door serveren. Bij steakgerechten, hamburger menu's of in combinatie met vis (van de grill) zijn ambachtelijke frieten een echte aanrader. 
De ambachtelijke frieten zijn ook een lekkere aanvulling op een borrelplateau. Je kan hierdoor ook makkelijk inspelen op de fingerfood trend. Heb jij een speciale tapaskaart of ben je gespecialiseerd in tapas? Ook dan kan je de frieten opnemen op de tapaskaart. Serveer ze bijvoorbeeld in een leuke bucket met een huisgemaakte mayonaise.

Onze ambachtelijke frieten proberen?

Door onze ambachtelijke frieten te serveren aan jouw gasten, serveer je niet alleen frites met meer smaak, maar profiteer je ook van lagere kosten en meer kans op winst. Een aanwinst voor iedere professionele keuken.
Wil je Aviko's ambachtelijke frieten eens zelf proberen en het gemak ervaren? Je kan heel eenvoudig een gratis proefpakket aanvragen. Het proefmonster versturen wij zo spoedig mogelijk na de aanvraag in een box inclusief inspirerende informatie. 
Wil je de laatste ontwikkelingen in de foodsector in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings!