Inspiratie voor chefs

Ambachtelijke friet: authentiek, herkenbaar en vol van smaak

Friet is het meest gevraagde bijgerecht in de horeca; een uitgelezen kans om onderscheidend te zijn ten opzichte van je collega’s. Een goed gebakken frietje met een volle aardappelsmaak, ambachtelijke uitstraling én gezonde eigenschappen maakt het verschil. De consument is er gek op en het einde van die trend is nog lang niet in zicht.

‘Als je ambacht hoog in het vaandel hebt staan bij je restaurant, kan ambachtelijke friet met schil eigenlijk niet ontbreken’, vindt Nico Rikhof, ondernemer van Eetkamer Op de proef in Almelo. ‘Ambachtelijke friet met schil heeft een authentieke en herkenbare uitstraling. Een gewone portie friet als bijgerecht op tafel maakt geen specifieke indruk, maar een frietje met schil vangt de aandacht. De gast herkent de aardappel en zal stil staan bij de herkomst van de volle aardappelsmaak. Het geeft een huisgemaakte touch en zorgt voor originaliteit op het bord.’

Terug naar de oorsprong

Ambachtelijke friet past perfect in het plaatje van hoe er anno 2019 wordt gekookt. Rikhof: ‘De manier van koken en opmaak van het bord is veel natuurlijker. Dat geldt voor zowel kleur als smaak. Het gaat terug naar de oorsprong van de producten en het laat die herkomst duidelijk zien. De smaken zijn puur, daar hoort ook een dikker gesneden friet met schil bij.’

Beleving en smaak

De consument is gek op het ambacht en het verhaal dat daarbij hoort. Het gaat gasten om de beleving van het diner of het avondje uit. De bijzondere ervaring die de gast zoekt, kan je als horecaondernemer bieden met huisgemaakte en ambachtelijke producten. Een frietje met schil past perfect in dat plaatje. Naast dat de aardappelschil zorgt voor de ambachtelijk en authentieke uitstraling, geeft het de friet ook veel meer smaak. Een frietje met schil heeft een vollere smaak en is zoeter. 

‘Een standaard frietje is vaak een zetmeelbommetje’, vindt de Almelose ondernemer. ‘Friet met schil heeft gewoon meer smaak, is veel lekkerder en het valt ook nog eens op.’ Bovendien is de schil ook nog eens hartstikke gezond: aardappelschillen zitten vol vezels, vitamine C, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Ambachtelijke friet in mum van tijd

Zelf friet snijden is natuurlijk het toppunt van ambacht, maar het inspringen op de groeiende vraag naar authentieke friet kost ondernemers veel tijd. Om het hen gemakkelijker te maken, heeft Aviko speciaal voor de horeca Oerfriet met Schil gelanceerd. Verse friet van de Hollandse Agria aardappel met meer smaak dankzij de schil. Deze friet smaakt niet alleen als zelfgemaakt, door de bijzondere snijtechniek en de speciale snijmaat oogt de friet ook nog eens heel ambachtelijk. Met Aviko Oerfriet met Schil bespaar je als ondernemer flink wat tijd ten opzichte van zelfgemaakte friet, maar heb je wel de ambachtelijke uitstraling.

‘Met ambachtelijke friet kun je je gerechten onderstrepen’, zegt Rikhof. ‘Het straalt zorg en aandacht voor de producten en gerechten uit. Dat samen met de herkenbaarheid van de aardappel, pure smaak, nostalgie en authenticiteit levert gegarandeerd complimenten op.’

Benieuwd naar de nieuwe Oerfriet met schil? Vraag een gratis proefpakket aan. 

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings!

Recepten

Stroganoff Sensatie

Deze Oerfriet Sensatie is een..

Lees meer

Gegrilde bavette met beurre cafe de paris en geroosterde venkel

Een stoer stuk vlees met een klassieke..

Lees meer
Oerfriet met een longhaas en heerlijke knoflookmayonaise

Oerfriet met een longhaas en heerlijke knoflookmayonaise

De ambachtelijke frieten van Aviko..

Lees meer

Saté udang met zoetzuur van tomaatjes, komkommer en gember

Een Indisch gerecht op de kaart doet..

Lees meer

BBQ-burger met chorizo en gin-barbecuesaus

Een stoere burger met pittige chorizo..

Lees meer

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings!