Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Antipesti dello chef

Verras je gasten met deze Antipasta schotel met Aardappelgratin met room en kaas. Waan jezelf in Italië met dit prachtgerecht.

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 10 stuks Aviko Aardappelgratin met room en kaas
  • 1,5 stuks courgette, in plakjes
  • 2,5 stuks rode paprika, in reepjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 300 gram gemarineerde artisjokhart
  • 190 gram Parmaham, in plakken
  • 2,5 stuks Italiaans droog worstje, in plakken
  • 190 gram Pecorino, in plakken
  • 250 gram knoflookgarnalen
  • 250 gram groene pesto
  • 2,5 stuks ciabatta brood
  • 375 gram gemarineerde olijven
  • 190 gram halfgedroogde tomaatjes
  • bakplaat grillpan

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de 10 gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Bereiding 
Verhit ondertussen de grillpan. Schep de courgette en paprika om met de olijfolie. Gril de groentes in 4-5 minuten beetgaar, met mooie roosterstrepen. Leg vervolgens de gegrilde groentes op een royale presenteerschaal of stoere plank. Zet er een bakje met olijven bij. Leg de uitgelekte artisjokharten en tomaatjes erbij. Rangschik de Parmaham losjes op de schaal of plank. Leg er ook de Italiaanse worstjes, de Percorino en de knoflookgarnalen bij. Zet de warme gratins erbij op de schaal en serveer de antipasti schotel met de ciabatta en de pesto.

Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket