Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
asperge-aardappelgratin 'wellington' met daslookpesto

Romige aardappelgratins met asperges in een krokant bladerdeegjasje, gecombineerd met de pittige smaak van daslook zorgen voor een verrassende smaaksensatie bij uw gasten. Maak de pakketjes van tevoren en bewaar ze in de koeling of diepvries.

10 personen

30 minuten + 20 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 20 Aviko Mini Gratins Groene Asperge & Parmezaan
  • 20 plakjes roomboterbladerdeeg van 12 x 12 cm elk
  • losgeklopt ei, om te bestrijken
  • flinke handvol daslook
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g verse kruiden: koriander, munt, basilicum,
  • 100 g jong slablad, bijv. snijbiet en/of rucola
  • sap van 1 citroen
  • bakplaat bekleed met bakpapier, staafmixer

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verpak de gratins als bij ‘beef wellington’ in het bladerdeeg. Leg de pakketjes met de vouwnaad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk het deeg dun met ei.
Pureer met de staafmixer de daslook met de pijnboompitten, knoflook en 100 ml olijfolie. Voeg de kaas toe en breng de pesto op smaak met zout en peper.
Bak de ‘wellington-gratins’ in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Maak intussen de kruiden- en slablaadjes aan met het citroensap en de rest van de olijfolie. Verdeel de kruidensalade over 10 borden en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Leg de ‘wellington-gratins’ naast de salade en serveer met een schaaltje pesto.

Per persoon

Per persoon: 595 kcal, 10 g eiwit, 42 g vet waarvan 16 g verzadigd, 43 g koolhydraten, 4 g vezels en 2,2 g zout

No waste-tip:

Maak ook eens pesto van een restje kruidensalade.

Mini aardappelgratin asperge en parmezaan

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket