Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Avocadosalade met pancetta, bloemen en ricottacrostini

Eetbare bloemen geven een maaltijdsalade een extra zomers tintje.

10 Personen

30 minuten + 5 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
  • 2 desemstokbroden
  • 500 g ricotta
  • 3 takjes basilicum
  • 5 avocado’s
  • 500 g pancetta
  • 200 g jonge slablaadjes
  • 150 g eetbare bloemen
  • olie om te frituren
  • 500 ml olijfolie extra vierge
  • fleur de sel
  • 2 bakplaten

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd het stokbrood schuin in dunne plakjes; leg ze op de bakplaten. Roer de ricotta luchtig. Hak het basilicum fijn en meng met de ricotta. Besmeer het stokbrood met de basilicumricotta.
Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Scheur de pancetta in grove repen.
Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.
Bak intussen het stokbrood in de voorverwarmde oven in 5 minuten goudbruin en krokant (= crostini).
Verdeel de slablaadjes met de avocado, de pancetta en de bloemen over 10 borden. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Schep de zoete aardappelfriet bij de salade op de borden. Bestrooi de friet met wat fleur de sel. Serveer met de ricottacrostini.

Per persoon: 1350 kcal, 82 g eiwit, 64 g vet waarvan 18 g verzadigd, 100 g koolhydraten, 15 g vezels en 4,8 g zout.

Tip: Serveer met partjes citroen of limoen voor een fris accent.

Tags
Salade Vlees
Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis proefpakket