Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
piepkuiken recept - Surinaams piepkuiken met knapperige groenten en friet

Hele kip is weer helemaal hip. Zo’n piepkuiken is perfect voor één persoon. Kruid de kip goed en rooster ambachtelijk voor een heerlijke geur en smaak.

10 Personen

30 minuten + 30-35 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 3 kg Aviko SuperCrunch Fresh friet
  • 40 g kerrie masala
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 125 ml olijfolie
  • 10 piepkuikens à 450 g, op kamertemperatuur
  • 500 g peultjes
  • 500 g groene aspergetips
  • 600 g verse doperwten
  • 250 g pinda’s, grofgehakt
  • 1 bos platte peterselie, gehakt
  • 3 citroenen, in partjes
  • olie om te frituren

Meng de kerrie met de knoflook, 75 ml olijfolie en zout en peper naar smaak. Wrijf de piepkuikens in met het kerriemengsel en leg ze op bakplaten.
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rooster de piepkuikens in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de peultjes, de aspergetips en de erwten 3 minuten. Giet de groenten af en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken. 
Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de friet in porties in 3 minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Laat de friet even uitlekken op vetvrij papier. Verhit intussen in 2 ruime koekenpannen de rest van de olijfolie. Bak de groenten in 3-4 minuten knapperig gaar.
Leg de piepkuikens op borden of in disposable verpakkingen. Schep de groenten en de friet erbij. Bestrooi de piepkuikens met de pinda’s en de peterselie en leg er een partje citroen bij.

Per persoon: 1400 kcal, 66 g eiwit, 84 g vet waarvan 14 g verzadigd, 88 g koolhydraten, 13 g vezels en 3,7 g zout.

Serveertip: Lekker met (Surinaamse) sambal.

SuperCrunch Fresh

De enige verse friet die minstens 30 minuten knapperig blijft en 60 minuten onder een warmtelamp.

Lees meer Gratis proefpakket