Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Bloemkoolsteak met salsa verde van waterkers

Een echt trendgerecht: geroosterde ‘steaks’ van bloemkool met een frisse salsa verde als dressing. Door de steaks met kerrie-olie te bestrijken zorgen ze meteen voor prachtige kleur op het bord van uw gasten.

10 personen

30 minuten + 15-20 minuten wachten

Wat heb je nodig?
  • 2 kg Aviko Spicy Jacket Wedges
  • 10 dikke plakken bloemkool van 1,5 cm (zie tip)
  • 50 ml olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 125 g waterkers
  • 2 sjalotten, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 rode pepers, zonder zaadlijsten en in stukjes
  • 1,5 el kappertjes
  • 200 ml olijfolie extra vierge
  • olie om te frituren
  • bakplaat bekleed met bakpapier, keukenmachine

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de bloemkoolsteaks op de bakplaat. Meng de olijfolie met de kerriepoeder en besmeer de bloemkool ermee. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Rooster de bloemkoolsteaks in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers. Hak de waterkers fijn in de keukenmachine en schep in een kom. Maal ook de sjalot met de knoflook, de rode peper en de kappertjes fijn in de keukenmachine. Roer het mengsel met de extra vierge olijfolie door de fijngehakte waterkers. Breng de salsa verde op smaak met zout en peper.
Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de aardappelwedges in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.
Leg de bloemkoolsteaks op 10 borden. Schep er een paar aardappelwedges bij en lepel wat salsa verde over de bloemkool. Geef de rest van de wedges en salsa verde apart erbij.

Per persoon:

625 kcal, 7 g eiwit, 43 g vet waarvan 6 g verzadigd, 48 g koolhydraten, 8 g vezels en 2,1 g zout

Tip

Snijd de dikke plakken verticaal van schoongemaakte hele bloemkolen. Bewaar de rest van de bloemkool (ook mooi blad en stronk!) voor het maken van een heerlijke soep, of maak er eens bloemkoolcouscous mee.

 

Spicy Jacket Wedges

Uit de lekkerste aardappelen gesneden partjes met schil. Met een knapperig korstje en heerlijk gekruid.

Lees meer Gratis proefpakket