Het inspiratieplatform voor de chef

Aardappelen en bier

Dit keer schrijft Daniel Lansbergen, chef-kok bij De Keuken van Kafe Belgie over koken met de combinatie aardappelen en bier.

Lees meer

De kracht van kruiden

In het bos, aan het water, in je tuin en in de stad. Er zijn zeker 200 soorten eetbare planten en kruiden die extra smaak kunnen geven aan je maaltijd. Dit najaar gaan we gewoon op wildsafari in de eigen achtertuin.

Lees meer
cantharellen seizoen

Het cantharellen-seizoen

Cantharellen-seizoen: Al in de zomer kunnen genieters zich op deze paddenstoel verheugen. Afhankelijk van het weer springen de cantharellen vanaf midden juni uit de grond. Het seizoen duurt meestal tot laat in de herfst dus heb je lang de gelegenheid om van deze edel-paddenstoel te genieten. Marcus Schmidt van Herberg Stevensweert schrijft deze week over cantharellen.

Lees meer

Frituurfan

Van knapperige, verse friet tot groentechips en andere krokantjes; de friteuse is voor mij onmisbaar in de keuken. Dat frituren voor sommigen een wat negatief imago heeft, is wat mij betreft dan ook onterecht. Ik ben frituurfan en vertel je graag waarom!

Lees meer
Tips van Tom - blogger Vier het seizoen

Foodtrends om van te houden

Trendwatchers voorspellen weer een hele lijst aan foodtrends voor het nieuwe jaar. Leuk, maar je krijgt als chef-kok misschien het gevoel dat je overal ‘iets mee moet doen’. Niets is minder waar, als je het mij vraagt. Inspelen op foodtrends is leuk en goed, maar doe het bewust en kies een trend die bij je past en waar jij achter staat. Dit lijkt heel voor de hand liggend maar dat is niet altijd zo.

Lees meer

Hoeveel liefde stop jij erin?

Als chef maar ook als consument ben ik gek op asperges. Ik kan haast niet wachten tot het aspergeseizoen weer begint. Het is zo’n mooie groente: zacht van smaak en makkelijk te combineren met andere voorjaarsproducten. Mooi om mee te werken en heerlijk om te eten. Helaas zijn er veel mensen die letterlijk niet kunnen wachten en al voor het officiële seizoen gestart is, asperges op hun bord willen hebben. Zonde! Het is niet voor niets een seizoensproduct.

Lees meer