Inspiratie voor chefs

Boost je terrasomzet

Boost je (terras)omzet met een moderne menukaart: 4 tips

We eten, borrelen en ontmoeten steeds meer buitenshuis, op momenten die we zelf kiezen. Daarnaast denken we na over onze gezondheid, het milieu en proberen we minder vlees te eten. Het is dus slim om je menukaart hierop aan te passen. Waar hebben je gasten nu behoefte aan en hoe kun je hierop inspelen? We geven 4 tips.

1. Bied gerechten to share

Het delen van gerechten blijft populair. Iedereen wil samen smaken kunnen delen en ervaren. Juist in deze tijd van social distancing is het leuk om weer eens samen te komen op het terras en niet alleen verhalen, maar ook een heerlijke borrelplank te delen. Verdeel de borrelbites van tevoren in porties per persoon voor coronaproof bites to share.

2. Zorg voor een verleidelijk borrelaanbod

Ongeveer twee derde van onze eetmomenten bestaat uit ontbijt, lunch en diner. Daarnaast eten we kleine snacks tussen de hoofdmaaltijden door. Met een aantrekkelijke kaart met warme en koude borrelbites kun je dus veel omzetwinst boeken buiten de piekuren! 

3. Verras met vega(n) 

De gast van nu houdt er niet alleen van zijn eigen tijd in te delen, hij houdt ook van keuze in vis, vlees en vegetarisch. Zeker als een groep op jouw terras afspreekt, is de kans groot dat er minstens één vegetariër of veganist tussen zit. Zorg daarom voor originele opties als samosa’s, groentesnacks en vegetarische loempia’s om iedereen gastvrij te kunnen ontvangen. En van een heerlijke vegan hummusdip worden álle gasten vrolijk.

4. All-day everything

De all-day breakfast restaurants doen het wereldwijd goed. En dat geldt omgekeerd ook voor McDonald’s die haar omzet een flinke boost gaf met een ontbijtburger. Zoals yoghurt met granola niet meer alleen voor de ochtend is en een burger niet alleen meer voor het avondeten, is alles in beweging. Zorg dat je menukaart gerechten bevat voor elk moment van de dag en verander de rustige momenten op je terras in omzeturen.

Ontdek wat je nog meer kunt doen om je terras een boost te geven en lees onze 5 tips voor een slim aanbod met een maximale marge.

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Recepten

vegan burger recept met zoete aardappelfriet

Vegan burger met zoete aardappelfriet

Doe als de Fransen: schep ook wat..

Lees meer
borrelplank recepten

Borrelplank: Mixed Trouble

Wow This means trouble. Dit plankje is..

Lees meer

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!