Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Broccoli gratin met zalmfilet en gestoofde venkel-tomaatmix

Met de premium gratins van Aviko wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan het menu wel heel eenvoudig. Om je hierbij te helpen, hebben wij onder andere een recept van broccoli gratin met zalmfilet en gestoofde venkel-tomaatmix voor je samengesteld. Laat je inspireren!

4 personen

60 minuten

Wat heb je nodig?
  • 400 gram Aviko broccoli gratin
  • 500 gram zalmfilet
  • Theelepel steenzout
  • 80 gram groene ollijven zonder pit in plakjes
  • 25 gram gedroogde tomaten in blokjes
  • Theelepel kappertjes
  • 20 gram geraspte Pecorino kaas
  • 20 gram amandelschaafsel
  • Theelepel Italiaanse kruiden
  • Theelepel gemalen zwarte peper
  • Eetlepel olijfolie
  • 300 gram venkel
  • 125 gram tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Eetlepel verse salie
  • Theelepel gemalen venkelzaad
  • Theelepel steenzout

Laat de blokjes gedroogde tomaat 6 minuten smoren op 100 graden. Meng de tomaatblokjes luchtig met de olijven, kappertjes, Pecorino kaas, amandelschaafsel en de Italiaanse kruiden. Verdeel de zalmfilet in porties en bestrooi ze met zout. Verdeel het olijfmengsel over de vis. Laat dit 10 minuten combi-garen op 180 graden met 30% luchtvochtigheid. 

Snijd de venkel in blokjes en fruit deze in olijfolie met salie. Voeg de tomaatblokjes toe en breng op smaak met steenzout en venkelzaad. Leg de broccoli gratin op een ingevette gastronorm bakplaat en bak deze op 200 graden in 30 minuten gaar (heteluchtoven).

In plaats van de venkel-tomaatmix kunt u hier ook ratatouille bij serveren.

Aardappelgratin met broccoli

De combinatie van hoogwaardige ingredienten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket