Inspiratie voor chefs

Champignon ware gezondheids 'champ'

Champignon ware gezondheids 'champ'

Champignons zijn in alle opzichten een supergroente. De variatiemogelijkheden en bereidingswijzen zijn eindeloos. Champignons hebben alles in zich om te voorzien in de behoefte van de moderne consument. Die wil lekker, gezond en gevarieerd eten maar heeft weinig tijd om elke dag uitgebreid in de keuken te staan. Dit zien we ook in de foodservice terug. Ook daar neemt de behoefte aan gevarieerde, gezonde voeding toe, terwijl er minder tijd is om te koken. Over gezond gesproken, hoe zit dat met de champignon?

Plantaardig - aardig voor je lijf!

Steeds vaker kiezen we voor een dagje minder vlees en voor meer plantaardige alternatieven. Champignons zijn een belangrijke bron van bouwstoffen voor het lichaam zoals vitamine B2 en vitamine B3. Deze vitamines helpen je om meer energie uit je voeding te halen. Naast vitaminen bevatten champignons foliumzuur, mineralen zoals kalium en fosfor, vezels en koper. Met 100 gram gebakken champignons krijg je als 30% binnen van de hoeveelheid koper die je dagelijks nodig hebt!

Slimme slankmaker

Champignons hebben een slankmakende eigenschap. Ze bevatten weinig tot geen calorie├źn, zouten en vetten. Wel bevatten champignons een hoog gehalte aan eiwitten en voedingsvezels, waardoor je eerder een verzadigd gevoel hebt en minder snel trek krijgt. Bovendien bevatten champignons 90% water. Ideaal dus voor gasten die willen letten op hun lijn! Overigens zijn champignons geen volwaardige vleesvervangers. Door de hoge voedingswaarde zijn champignons wel altijd een waardevolle aanvulling van je maaltijd en een lekkere manier om meer groente te eten.

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings!

Recepten

recept Eekhoorntjesbrood gratin met kastanjechampignons en shiitake paddenstoelen

Eekhoorntjesbrood gratin met kastanjechampignons en shiitake paddenstoelen

Met de premium gratins van Aviko wordt..

Lees meer
Gratins met roodlof en paddenstoelen

Gratins met roodlof en paddenstoelen

Presenteer de gratins voor alle gasten..

Lees meer

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings!