Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

De inrichting van je restaurant bepaalt de sfeer

Werkproces inspiratie

De inrichting van je restaurant bepaalt voor een groot deel de sfeer en ambiance. Welk gevoel wil jij je gasten geven als ze het restaurant binnenstappen? Door de juiste combinatie tussen kleurgebruik, keuze van materialen en bijpassend meubilair kun je de uitstraling kiezen die bij jou en jouw restaurant past. Wij hebben een aantal interieurstijlen voor je op een rij gezet. Welke stijl je ook kiest, let er ten alle tijden op dat je bij de keuze van je interieur rekening houdt met het comfort voor jouw gasten. Comfortabele stoelen die passen bij de tafels die je hebt uitgekozen. Het klinkt logisch, maar toch kom je nog regelmatig stoelen tegen die te hoog of te laag zijn voor de gekozen tafels of nog erger stoelen met een doorgezakte zitting.

Strak & industrieel

Een moderne, robuuste inrichting met klassieke elementen uit de industrie, dat zijn de belangrijkste kenmerken van een strak en industrieel interieur. In deze stijl combineer je strakke meubelen met een moderne uitstraling met industriële elementen, zoals bijvoorbeeld robuuste fabriekslampen of stoere metalen kasten. Industriële tafels kenmerken zich door een robuust blad van een natuurlijk materiaal met een zware metalen poot.

Kleuren die veel gebruikt worden bij deze stijl zijn cognac, donkergrijs en zwart met een lichte accentkleur zoals zand of taupe. Wil je een échte eyecatcher aanbrengen in het interieur? Kies dan voor een mooi behang met een opvallende, felle print die je op een prominente plek aanbrengt.

Landelijk klassiek

Stijlvol en romantisch, dat straalt een landelijk klassiek interieur uit, geïnspireerd op de rust en de sfeer die heerst op het platteland (zonder oubollig te zijn). Door gebruik te maken van rustige kleuren met de juiste, natuurlijke accessoires, creëer je een rustig interieur waar jouw gasten volledig tot rust kunnen komen. Licht klassieke meubels met ronde vormen combineer je met robuuste, natuurlijke materialen, ook weer in een lichte kleur. 

De warme kleuren die gebruikt worden zijn rustig en licht, zoals wit, crème, taupe en zand. Om rust uit te blijven stralen combineer je deze kleuren met natuurlijke materialen zoals hout. Een eyecatcher aanbrengen is binnen deze stijl zeker mogelijk. Ook hier kun je kiezen voor een mooi behang met een spannende, natuurlijke print in één van de kleuren die je gekozen hebt voor je interieur.

Laat je eigen signature zien in het restaurant

Jouw eigen signature geef je niet alleen mee aan gerechten, maar kun je ook tot uiting laten komen in het interieur. Want zoals met zoveel dingen laat ook smaak zich niet vatten in één bepaalde stijl. Combineer (naar hartelust) de twee uitgelichte interieurstijlen, want het is, ook binnen de horeca, steeds gebruikelijker om verschillende stijlen te combineren. Daar waar vroeger het hele restaurant er hetzelfde uitzag, is het heel goed mogelijk om stijlen te combineren. Klassieke meubels met trendy, handgemaakte meubelen. Gekke accessoires en verschillende felle kleuren op de muren maken het restaurant spannend en afwisselend. Let er bij deze manier van styling wel op, dat je niet doorslaat en het een allegaartje wordt en er daarvoor onrust ontstaat. Kies of voor één of meerdere felle kleuren op de muur gecombineerd met rustig meubilair van natuurlijke materialen.

Verlichting geeft sfeer

Naast de stijl is verlichting een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden en een sfeerbepalende factor. Grote lampenkappen met gedempte romantische sfeerverlichting geeft een hele andere sfeer aan je interieur dan robuuste industriële lampen.