Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
recept Eekhoorntjesbrood gratin met kastanjechampignons en shiitake paddenstoelen

Met de premium gratins van Aviko wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan het menu wel heel eenvoudig. Om je hierbij te helpen, hebben wij onder andere een recept van eekhoorntjesbrood gratin met kastanjechampignons en shiitake paddenstoelen voor je samengesteld. 

4 personen

45 minuten

Wat heb je nodig?
  • 4 Aviko premium aardappelgratin met wilde paddenstoelen en room
  • 200 gram kastanjechampignons (gehalveerd of in vieren gesneden)
  • 100 gram shiitake paddenstoelen (gehalveerd of in vieren gesneden)
  • 50 gram walnoten (gehakt)
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 1 teen knofloof (uitgeperst)
  • 4 sjalotjes (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Rucola sla (aangemaakt)
  • Zout en peper uit molen

Verdeel de gratins op een bakplaat en plaats ze circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Verhit in een koekenpan de olie. Fruit eerst sjalotjes met de knoflook, voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort en krokant aan.
Schep er tenslotte de peterselie en de walnoten door. Breng het op smaak met zout en peper. Neem ze uit de pan en verdeel het op borden. Leg de gratins ernaast.
Garneer het geheel met de rucola sla.

Aardappelgratin met wilde paddenstoelen en room

De combinatie van hoogwaardige ingrediƫnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket