Inspiratie voor chefs
Eend uit het hooi met herfstgarnituren
Eend uit het hooi met herfstgarnituren

Bereidingswijze 

1.Snijd de borsten en bouten van de eend af. 
2.Braad de karkassen van de eend aan op de barbecue tot deze mooi bruin zijn. 
3.Fruit in een pan de ui, wortel en prei aan tot ze glazig worden. 
4.Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit 5 minuten sudderen tot de tomatenpuree volledig ontzuurt is. 
5.Blus af met de rode wijn en voeg dan de karkassen toe. 
6.Voeg het water toe aan de pan en laat de jus rustig borrelen. 
7.Gril de borsten en bouten van de eend op de barbecue tot deze gaar zijn. Gril gelijk de gratins mee.
8.Rook deze vervolgens ongeveer een minuut in hooi en dennen. 
9.Maak zoetzuur door de suiker met witte wijnazijn licht aan de kook te brengen en deze te laten afkoelen.
10.Snijd de Enoki paddenstoelen van de bosjes af en leg deze in het afgekoelde zoetzuur.
11.Snijd de gele bieten in de gewenste vorm en leg ook deze in het zoetzuur. Laat zowel de paddenstoelen als de bieten 24 uur in het zoetzuur liggen. 
12.Kook de bieten in water gaar, verwijder de schil en draai deze dan door in de keukenmachine, breng op smaak met peper, zout en de 5 spice kruiden. 
13.Snijd vervolgens de sjalotten, knoflook, champignons en peterselie fijn en bak deze samen in de boter. 
14.Breng op smaak met peper en zout en zet lauwwarm. 
15.Snijd de pompoen en bak ook deze in de olie. 
16.Zeef de gevogelte jus en reduceer (inkoken) tot de gewenste dikte. 
17.Voeg dan de bietensap toe aan de jus. 
18.Houd 1 van de dennentakken in het vuur, wanneer deze begint te gloeien doof je hem in de jus. 
19.Maak het bord op en serveer het gerecht. 

Premium aardappelgratin met wilde paddenstoelen en room

De combinatie van hoogwaardige ingredienten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket