Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Flammkuchen met rösti, ui & gruyère

Flammkuchen met Rösti, ui en gruyere. Geef jouw najaar een twist met deze Duitse topper. 

8 personen

30 minuten, 1 uur wachten

Wat heb je nodig?

Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de gist, 2 eetlepels olijfolie, 275 ml handwarm water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm er een bal van en laat afgedekt onder een schone keukendoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen Verhit in een ruime koekenpan - of neem 2 koekenpannen - de resterende olijfolie. Voeg de uienringen toe en smoor ze op laag vuur in 10-15 min. zacht. Schep af en toe om en voeg tijdens het smoren een snuf zout toe. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot dunne lappen. Leg ze op de bakplaten. Besmeer de deegbodems met de crème fraîche. Strooi de gruyère en de rösti erover. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze uit de oven met de peterselie.