Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Foodtrend 2019: traditioneel diner wankelt!

Foodtrend 2019

1. Bezorgen sterk in opkomst

De bezorgmarkt is nu nog klein. Slechts 4% van de consumenten laten één keer  per week een maaltijd bezorgen. Dat is nog niet zoveel, maar dit is wel een markt die in opkomst is. Vooral Millennials in de steden kiezen steeds vaker voor bezorgmaaltijd, dankzij het groeiende aanbod en de korte levertijden. Heb jij hier al over nagedacht? Klik hier voor onze whitepaper over bezorgen! 

2. Uit eten gaan: verwennen en ontmoeten

12% van de consumenten dineert minstens een keer per week buitenshuis. Smaakvolle, verse producten en een gezellige atmosfeer vinden we dan belangrijker dan snelheid en gemak. Maar het verandert wel door de Millennials. Zij hechten namelijk meer waarde aan snelheid, prijs en een herkenbare formule. Ze gaan vaker uit eten, maar besteden minder. Dit kan grote gevolgen hebben voor jouw restaurant. Zorg voor een gezellige sfeer, kijk of je ook een soort van ontmoetingsplek kan zijn en biedt verse en kleinere porties aan. Lees hier wat restaurant t Anker onder gastvrijheid verstaat. 

Hoe ga jij om met deze kansen?

Bron: Foodshopper monitor 2019 Foodservice Instituut Nederland

 

Tags
Bezorgen