Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Gamba's met broccoligratin

Zelf gratins maken kost veel tijd. Gebruik daarom onze premium gratins! Deze zien eruit als zelfgemaakt en nemen je veel werk uit handen. Het toevoegen van een Franse klassieker wordt zo wel heel eenvoudig. Wij doen een zomerse suggestie: gamba’s met broccoligratin.

10 personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 10 Aviko Premium aardappelgratin met broccoli
  • 50 gamba's, gepeld
  • 2 stuk knoflook, geperst
  • 2 theelepels Sereh
  • 1 rode peper, gehakt
  • 1 eetlepel gember, geschild en geraspt
  • 4 avocado's
  • 4 tomaten, concasse
  • 30 gram koriander, gehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 theelepels komijn, gemalen
  • 4 eetlepels limoensap
  • peper en zout

Meng in een kom de knoflook, sereh, rode peper, gember en limoensap en voeg de gamba’s toe. Zet twee uur in de koelkast om de marinade in te laten trekken. Schep af en toe om. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees tot een grove puree en meng de tomaat, koriander, rode ui, komijn en het limoensap er door. Breng op smaak met peper en zout. 

Bereid de gratins volgens de instructies, bak de gamba’s en serveer met de gratins en guacamole.

Tags
Vis
Aardappelgratin met broccoli

De combinatie van hoogwaardige ingredienten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket