Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Garnalenkroketten wrapped up

De Belgische klassieker met een Zuid-Amerikaans en Japans tintje. Met wat eenvoudige handelingen maak je van deze evergreen een trendy gerecht met hele bijzondere smaken. Te serveren als gerecht maar met wat kleine aanpassingen zal deze combinatie het zeker goed doen in een moderne cafetaria of lunchroom.

10 Personen

30 minuten

Wat heb je nodig?

Werkwijze ingelegde rettich

  • Breng het water, azijn, suiker, gember en korianderzaad samen aan de kook. Laat het mengsel goed afkoelen.
  • Schil de rettich en snijd er met behulp van een mandoline of snijmachine dunne plakken van.
  • Doe ze samen met een passende hoeveelheid inlegvocht in een vacuümzak en trek vacuüm.
  • De rettich wordt door deze methode direct geïnfuseerd met het inlegvocht.

Werkwijze avocadodip

  • Schep het vruchtvlees van de avocado’s in een bekken en prak met een vork.
  • Meng er de rest van de ingrediënten door en breng op smaak met peper en zout.
  • Dek direct af met plasticfolie zodat het niet verkleurt.

Werkwijze koriander-aardappelpapier

  • Weeg de Aviko Supermash af en laat ontdooien in een RVS bekken.
  • Blancheer de verse koriander enkele seconden in kokend water en koel direct terug op ijswater.
  • Maak volledig fijn in een blender of keukenmachine.
  • Meng met de aardappelpuree en meng er zoveel eiwit door tot het uitsmeerbaar is.
  • Smeer zeer dun uit op een bakplaatje dat belegd is met een siliconenmatje en droog een half uur in een oven van 90°C.

Afwerking

  • Bereidt de garnaalkroketten en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Draai er direct een strip ingelegde rettich omheen en bind vast met een preilint.
  • Serveer met de avocadodip en het koriander-aardappelpapier.
Tags
Vis
Artisanale Garnaalkroketten

Aviko snacks & appetizers zijn gemaakt met kwalitatief hoogwaardige ingredienten. Daarnaast zijn ze veelzijdig toepasbaar als snack, voorgerecht of onderdeel van het diner.

Lees meer Gratis proefpakket