Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Gegrilde kip-ananas spies met een glazuur van sweet chili en limoen-aardappelpartjes

10 Personen

25 minuten

Wat heb je nodig?
  • 2 kg aardappelpartjes met schil
  • 1,2kg kippenvlees, in grote stukken gesneden
  • 1.2kg verse ananas, in grote stukken gesneden
  • 10 spiesen (20 cm)
  • olie om te bakken
  • zout, peper
  • 15g verse limoenrasp
  • Voor het glazuur: 100g bruine suiker - 50g gemberpuree - 500g ketchup - 50g sojasaus - 150ml ananassap - 50ml ciderazijn - 500g sweet chilisaus

Voorbereiding

1) Karameliseer de suiker en de gemberpuree en meng met de andere ingrediënten voor het glazuur.
2) Laat het mengsel 10 minuten inkoken totdat het een stroop wordt. 
3) Rijg ondertussen de stukken kip en ananas afwisselend op de spiesen.
4) Plaats de spiesen in een ovenschaal, giet het glazuur erover en bak ze gedurende ongeveer 10 minuten in een heteluchtoven op 80 °C of bij 100% stoom. 
5) Gril daarna de kip-ananasspiesen aan elke kant op de barbecue of in de oven op grillfunctie  gedurende 7-10 minuten.op 220 °C. 
6) Bak ten slotte de aardappelpartjes met schil in een friteuse gedurende 3-3,5 minuten op 175 °C in de friteuse of bak ze gedurende 15-20 minuten op 220 °C in de oven.
7) Voeg zout, peper en limoenrasp toe naar smaak. 

 

Tags
Gevogelte
Spicy Jacket Wedges

Uit de lekkerste aardappelen gesneden partjes met schil. Met een knapperig korstje en heerlijk gekruid.

Lees meer Gratis proefpakket