Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Gegrilde zalm met sinaasappel en kruiden en Mega Wedges

10 Personen

30 Minuten

Wat heb je nodig?
  • 3 sinaasappels, in schijfjes van ongeveer 0,5 cm gesneden
  • 100g verse munt
  • 50g verse koriander, grof gehakt
  • 1,5 kg zalmfilets, zonder vel, in stukken gesneden (10 stukken)
  • 150g gezouten boter
  • 2kg Mega Wedges
  • Raapzaadolie
  • Zout en peper

Voorbereiding 

1) Stel de barbecue in op indirect grillen op middelhoog vuur. 
2) Verspreid de kruiden over 2-3 overlappende sinaasappelschijfjes per keer.
3) Leg de schijfjes daarna op de stukken zalm, kruid met peper en de andere kruiden. Leg ten slotte klontjes boter erbovenop.
4) Gril de “zalmpakketjes” gedurende 15-20 minuten onder een gesloten deksel totdat de vis zacht en ondoorzichtig is (hoeft niet omgedraaid te worden). 
5) Leg de licht ingevette Mega Wedges op de barbecue op middelhoog vuur en gril ze totdat ze krokant zijn, kruid daarna met zout (de partjes zullen niet door het rooster vallen vanwege hun grootte). 
6) Serveer de gegrilde zalm met sinaasappel en kruiden samen met de Mega Wedges; indien gewenst kan zure room erbij geserveerd worden. 

Tip/alternatief:
Bak de ingevette Mega Wedges gedurende 20-25 minuten op 220 °C in de oven. Bereid de “zalmpakketjes” voor zoals beschreven en bak ze samen met de Mega Wedges tijdens de laatste 10 minuten van de baktijd in de oven. 

 

Tags
Vis