Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Zoete aardappelfriet met geitenkaas wellington

Met de Sweet Potato Fries kun je alle kanten op. Zonder iets er bij zijn ze al heerlijk, maar gecombineerd met bijvoorbeeld 'geitenkaas wellington' en rucola wordt het een gerecht dat jouw gasten niet mogen missen. 

10 personen

30 minuten + 15-20 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
  • 20 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 20 verse geitenkaasjes à 30 g (type witschimmel)
  • 20 bramen
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 20 takjes tijm
  • 150 g rucola
  • olie om te frituren
  • bakplaat bekleed met bakmat

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg op elk deegplakje een kaasje. Verdeel er de bramen over. Kneus of vijzel het komijnzaad en bestrooi de kaasjes ermee.
Bestrijk de deegranden met water. Vouw de punten naar het midden en druk het deeg als een ‘beef wellington’ goed dicht. Steek er een takje tijm door.
Leg de geitenkaaspakketjes op de bakplaat en bestrijk ze dun met ei. Bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.
Meng de friet met de rucola en verdeel over 10 borden. Bestrooi met zout en leg de geitenkaaspakketjes erbij.

Voedingswaarden

Per persoon:1095 kcal, 19 g eiwit, 74 g vet waarvan 31 g verzadigd, 84 g koolhydraten, 9 g vezels en 3,3 g zout.

Tip

Wikkel voor een extra hartige smaak de kaasjes in een plakje bacon. Let op: het gerecht is dan niet meer vegatarisch. 

 

Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis proefpakket