Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
gepofte zoete aardappel recept

Een groen kerstgerecht met gepofte zoete aardappel, friet, haricots verst en groene asperge

10 personen

30 minuten + 40 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 1kg Super Long 7mm
  • 10st Zoete aardappel
  • 200g Haricots verts
  • 200g Groene asperge
  • 350g Kikkererwten (blik, uitgelekt)
  • 1tl Paprikapoeder
  • 1tl Curry madras
  • 1eetl Olijfolie
  • 1snufje Chilipoeder
  • 1snufje Chilivlokken
  • Zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ÂșC,
  • Boen de aardappel schoon en prik er met een mes rondom puntjes in,
  • Verpak de aardappel met een scheutje olie en wat zout in aluminiumfolie en pof in de oven in circa 40 min gaar,
  • Blancheer ondertussen de haricots verts en groene asperge beetgaar,
  • Meng de kikkererwten met de olijfolie en specerijen, spreid uit oven een bakplaat,
  • Rooster ze in circa 20 minuten krokant en schep ze om, zet de oven uit en laat vervolgens 10 minuten in de oven staan,
  • Bereid de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking,
  • Verwijder de folie van de aardappelen en snijd deze half door,
  • Vul de zoete aardappel met de frieten, haricots verts en asperge,
  • Schep als laatste de krokante kikkererwten erop en bestrooi met wat chilivlokken en zout.