Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Geroosterde groenten met gratins

Een snel, vegetarisch recept met aardappelgratins op het menu ? Geen probleem!

10 personen

35 minuten

Benodigheden
  • 10 stuks Aviko Aardappelgratins Room & Kaas
  • 5 stuks uien
  • 4 stuks winterwortels
  • 5 stuks bieten
  • 1,5 stuks knolselderij
  • 20 teentjes knoflook
  • 4 stuks pastinaken
  • 25 gram tijm
  • 25 gram rozemarijn
  • 25 gram platte peterselie
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 220┬░C. Snijd alle groenten in vingerdikke reepjes en leg ze gemengd op een bakplaat of in een ovenschaal op bakpapier. Leg de knoflookteentjes er tussen en strooi de kruidenblaadjes er overheen. Besprenkel alles rijkelijk met olijfolie en balsamico azijn en zet het geheel max. 1 uur in de oven (let op dat de groenten niet verbranden en schud of schep ze tijdens de baktijd meermaals om). Plaats de gratins erbij gedurende de baktijd die op de verpakking staat vermeld. Knip de platte peterselie na het roosteren over het gerecht en maal er zout en peper overheen.

Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingredi├źnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket