Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Geschroeide coquilles met jonge preitjes en mosterd-gembervinaigrette

Met geschroeide coquilles met een frisse vinaigrette zet je een chique bistroklassieker op de kaart. Het recept is ideaal voor een drukke dag, omdat het weinig voorbereidingstijd nodig heeft.

10 Personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 2 kg Aviko Spicy Jacket Wedges
  • sap van 2 citroenen
  • 250 ml olijfolie extra vierge
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el gembersiroop
  • 1 kg mini-preitjes
  • 150 ml olijfolie
  • 1 kg coquilles
  • 2 tl kerriepoeder
  • 50 g kappertjes
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • olie om te frituren

Klop een vinaigrette van het citroensap, de extra vierge olijfolie, de mosterd en de gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit in 2 ruime koekenpannen de helft van de olijfolie. Bak de mini-preitjes in 8-10 minuten beetgaar.

Dep intussen de coquilles droog met keukenpapier. Bestrijk ze dun met de resterende olijfolie en bestrooi met de kerrie, zout en peper.

Verhit de frituurolie tot 175 ÂșC. Bak de aardappelwedges in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.

Verhit een koekenpan zonder extra olie of boter. Leg de coquilles in de pan en schroei ze in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen mals en sappig.

Verdeel de prei met de coquilles over 10 borden. Schep de vinaigrette erover en bestrooi met de kappertjes en de peterselie. Schep er een paar aardappelwedges bij. Geef de rest van de wedges apart erbij.

Per persoon: 830 kcal, 24 g eiwit, 57 g vet waarvan 8 g verzadigd, 51 g koolhydraten, 8 g vezels en 2,7 g zout

Variatietip: Jonge preitjes met mosterd-gembervinaigrette combineren ook perfect met gebakken of gegrilde zalm of tonijn.

Spicy Jacket Wedges

Uit de lekkerste aardappelen gesneden partjes met schil. Met een knapperig korstje en heerlijk gekruid.

Lees meer Gratis proefpakket