Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Gestoomde heek met groene asperges en chermoula

Presenteer het gerecht in een bamboestoommandje voor een eigentijdse uitstraling. De asperges kunnen tijdens de mise-en-place alvast worden voorgestoomd. Ook de chermoula kan twee-drie dagen van tevoren worden bereid.

10 Personen

25 minuten + 15-20 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 30 Aviko Mini Gratins Groene Asperge & Parmezaan
  • 2 kg groene asperges
  • 30 g koriander
  • 30 g platte peterselie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 250 ml olijfolie extra vierge
  • sap van 1 citroen
  • 1,5 kg heekfilet, in 10 porties
  • 10 stoommandjes (20 cm doorsnee)
  • 10 velletjes bakpapier

Snijd het houtige uiteinde van de asperges en stoom ze in de steamer 6 minuten voor. Hak intussen voor de chermoula de koriander en de peterselie fijn. Meng de kruiden met de specerijen, de knoflook en de olijfolie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Leg de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.

Leg intussen op de bodem van de stoommandjes een velletje bakpapier. Verdeel de asperges over de stoommandjes.

Leg de heekfilet erop. Stoom de asperges met de heekfilet 8-10 minuten, tot de vis net gaar is.

Leg de gratins bij de heekfilet in het mandje en schep de chermoula over de vis. Zet het stoommandje op een bord en serveer naar wens met partjes citroen en eventueel een extra schaaltje chermoula.

Per persoon: 540 kcal, 30 g eiwit, 37 g vet waarvan 11 g verzadigd, 19 g koolhydraten, 4 g vezels en 1,4 g zout

Tip: Chermoula is een geweldige Arabische smaakmaker van verse kruiden, komijn, paprikapoeder, knoflook, olijfolie en citroen. Vervang het citroensap ook eens door fijngesneden schil van met zout ingelegde citroenen.

Mini aardappelgratin asperge en parmezaan

De combinatie van hoogwaardige ingredi├źnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket