Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Gratins met boerenkool en crème fraîche

Gratins met een romige wintertopping van boerenkool, oude kaas en nootmuskaat.

10 personen

10 min + 20-25 min oven

Wat heb je nodig?

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op een bakplaat. Knijp de ontdooide boerenkool goed uit.

Meng de boerenkool met de crème fraîche. Rasp de knoflook en de kaas erboven en schep door de room.

Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Verdeel de room over de gratins en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Per persoon: 530 kcal, 13 g eiwit, 40 g vet waarvan 28 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,4 g zout.

Tip: Vervang de boerenkool ook eens door rodekool of zuurkool.

Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket