Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Gratins met roodlof en paddenstoelen

Presenteer de gratins voor alle gasten eens samen op een plank.

10 personen

20 min + 20-25 minuten

Wat heb je nodig?

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 ┬║C. Zet de gratins op een bakplaat.

Maak het roodlof en de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes.

Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Schud de geroosterde noten op een bord.

Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan de boter.

Schep de roodlof en paddenstoelen erdoor en smoor in 8-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de roodlof en paddenstoelen over de gratins. Besprenkel met de hazelnootolie en bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de tijm.

Per persoon: 505 kcal, 9 g eiwit, 39 g vet waarvan 23 g verzadigd, 27 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,0 g zout.

Tip: Walnoten en walnootolie kunnen natuurlijk ook prima!

Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingredi├źnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket