Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Gratinschotel met honinglof en ham

Breng zoet en bitter samen tot een gerecht, en er komt Gratinschotel met honingslof en ham op tafel. Samen met deze premium aardappelgratin met room en kaas is dit de perfecte combinatie!

10 personen

35 minuten

Benodigheden

Verwarm de oven voor tot 220┬║C. Maak de witlof schoon en halveer de struikjes. Smelt de boter ineen ruime koekenpan. Bak de witlof in 6 min. rondom bruin en beetgaar. Voeg de honing toe en laat in 2 minuten smelten en bruiner kleuren. Spreid de ham uit op het werkvlak. Ris de blaadjes van de tijm. Verdeel de witlof over de plakken ham en bestrooi met de tijm. Wikkel de ham rond de witlof en leg de pakketjes op de naad in de ovenschaal. Zet de 4 gratins ertussen. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak. Bak de gratinschotel in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingredi├źnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket