Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Griekse salade met krieltjes

Om een warme zomerdag is niets lekkerder dan even tot rust te komen met een frisse salade. Met mini krieltje wilde knoflook maak je deze extra lekker. Ze zijn bovendien makkelijk en snel te bereiden. Wij hebben een recept voor je samengesteld met deze mini kriel: een Griekse salade.

10 personen

15 minuten

Wat heb je nodig?
  • 600 gram Aviko wilde knoflook - mini kriel
  • 10 trostomaten, partjes
  • 2 groene paprika's, in repen
  • 2 rode paprika's, in repen
  • 2 komkommers, in plakken
  • 2 rode uien, ringen
  • 25 pitloze zwarte olijven, plakjes
  • 3 eetlepels kappertjes, gehakt
  • 30 gram bieslook, fijngehakt
  • 30 gram oregano, gehakt
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 250 gram feta kaas, in blokjes
  • 5 eetlepels zonnebloempitten
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de tomaat, groene en rode paprika, komkommer, rode ui, olijven en kappertjes in een kom. Klop in een kopje de olijfolie en rode wijnazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen de knoflookkrieltjes 5 - 10 min in de oven. 

Schep de salade op de borden, verdeel de krieltjes en feta over de borden en besprenkel met de dressing. Serveer met de verse kruiden en zonnebloempitten.