Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Groene asperges met krielaardappeltjes en geitenkaas

Het is weer lente, dus tijd om je menukaart op de frissen. Doe dat eens met dit recept voor groene asperges met krielaardappeltjes en geitenkaas! De eenvoudige bereiding van de krieltjes maakt het mogelijk variërende en verrassende gerechten te bereiden. Probeer daarom dit frisse lente recept.

10

20 minuten

Benodigheden
  • 625g Aviko Steam & Fresh kriel
  • 30 groene asperges
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2-3 bossen rucola sla
  • 100 mililiter vinaigrette
  • 10 plakjes geitenkaas

Blancheer de asperges totdat ze beetgaar zijn. Snijd de scheuten in de lengte doormidden en snijd vervolgens elke helft in drie delen diagonaal. Verhit de olijfolie in een pan en bak de Steamfresh Kriel met de sesamzaadjes goudbruin. Zet de plakjes geitenkaas op een bakplaat in de 150° C voorverwarmde oven tot de kaas begint te smelten. Was de rucola, voeg de dressing en de Steam & Fresh Kriel aardappelen toe en meng dit met de sesamolie en asperges.

Verdeel het mengsel over 10 borden en plaats de warme, gesmolten geitenkaas bovenop de salade. Serveer het gerecht direct.