Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Kaaskroketten

Een heerlijke salade met een hartige bite? probeer eens de groentesalade met Aviko Kaaskroketten en walnoten.

10

30 minuten

Benodigheden
  • 20 stuks Aviko garnalenkroketten
  • 750 gram haricots verts, schoongemaakt
  • 500 gram doperwten (diepvries)
  • 3 eetlepels fijngehakte dragonblaadjes
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels milde grove mosterd
  • 150 mililiter dragonazien
  • 450 mililiter olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks tijm
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram jonge bladsla
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 200 gram walnoten
  • olie om te frituren

Bereiding:
Kook de haricots verts in water met zout in 4-5 minuten beetgaar. Voeg na 3 minuten de doperwten toe en kook in nog 1-2 minuten knapperig gaar. Giet de groenten af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit de olie om te frituren tot 175 ºC. Klop intussen een dressing van de dragon, de honing, de mosterd, de azijn en de extra vierge olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de bevroren kaaskroketten in 5-6 minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Verhit tegelijkertijd in een koekenpan de olijfolie. Schep de courgetteblokjes erin om en bak 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de bladsla, de haricots verts met de doperwten, de courgette en de sjalot over tien borden. Besprenkel de salades met de dressing. Leg op elk bord twee kaaskroketten. Bestrooi met de walnoten en naar wens nog wat extra peper.

Voedingswaarde per persoon: 1000 kcal, 17 g eiwit, 82 g vet waarvan 15 g verzadigd, 45 g koolhydraten, 8 g vezels en 2,6 g zout

Artisanale Kaaskroketten comté/parmezaan

Aviko snacks & appetizers zijn gemaakt met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Daarnaast zijn ze veelzijdig toepasbaar als snack, voorgerecht of onderdeel van het diner.

Lees meer Gratis proefpakket