Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Kaaskroketten
Groentesalade met kaaskroketten en walnoten

Bereiding:
Kook de haricots verts in water met zout in 4-5 minuten beetgaar. Voeg na 3 minuten de doperwten toe en kook in nog 1-2 minuten knapperig gaar. Giet de groenten af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit de olie om te frituren tot 175 ºC. Klop intussen een dressing van de dragon, de honing, de mosterd, de azijn en de extra vierge olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de bevroren kaaskroketten in 5-6 minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Verhit tegelijkertijd in een koekenpan de olijfolie. Schep de courgetteblokjes erin om en bak 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de bladsla, de haricots verts met de doperwten, de courgette en de sjalot over tien borden. Besprenkel de salades met de dressing. Leg op elk bord twee kaaskroketten. Bestrooi met de walnoten en naar wens nog wat extra peper.

Voedingswaarde per persoon: 1000 kcal, 17 g eiwit, 82 g vet waarvan 15 g verzadigd, 45 g koolhydraten, 8 g vezels en 2,6 g zout

Artisanale Kaaskroketten

Aviko snacks & appetizers zijn gemaakt met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Daarnaast zijn ze veelzijdig toepasbaar als snack, voorgerecht of onderdeel van het diner.

Lees meer Gratis proefpakket