Inspiratie voor chefs

Haal meer omzet uit je terrasmenu

Haal meer omzet uit je terrasmenu: 5 tips

Het terras is voor je gasten dé plek om tot ontspanning te komen na een middag shoppen of een drukke werkdag. Met een afwisselend en verrassend aanbod dat je slim presenteert, kun je hierop inspelen. Wij serveren 5 tips voor een terrasmenu met een maximale marge.

1. Volg de trends

Thema’s als gezondheid en duurzaamheid zijn steeds belangrijker voor veel van je gasten. Voeg dus vega(n) producten en superfoods toe aan je gebruikelijke kaart. Denk bijvoorbeeld aan friet van (superfood) zoete aardappel naast je klassieke aardappelfriet. Met een paar kleine aanpassingen past je menukaart helemaal in deze tijd.

2. Benoem de voedingswaarde

Steeds meer gasten vinden het belangrijk om te weten wat er in hun eten zit. Dus heb jij een echte superfood zoals de zoete aardappel op de kaart staan? Benoem dan vooral dat deze bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten zit. Zeker in combinatie met de volgende tip is de kans groot dat ze dan voor dit gerecht kiezen. 

3. Trek de aandacht

Wetenschapper Hedwig von Restorff ontdekte al in 1933 dat mensen iets beter onthouden als het niet helemaal in een serie past. Markeer menu-items met een mooie marge dus met een opvallende kleur, prijs ze in dikke letters aan of zet er een kader omheen. Of je gasten het gerecht nu kiezen of niet, ze zullen het in ieder geval zien!

4. Schenk no- to low-alcohol

De omzet van alcoholvrije en laag-alcoholische dranken groeit. En het aanbod wordt steeds beter. Geen terraskaart is compleet zonder IPA 0.5% van de lokale brouwer of een vruchtendrank van waste-sap. Serveer eens een mocktail in mooi glaswerk voor een originele drank met een ruime marge. 

5. Bepaal de keuze 

Wij mensen kiezen niet graag voor extremen. Ook uit Amerikaans onderzoek blijkt dat gasten het duurste en goedkoopste item op de menukaart het minst vaak bestellen. Zorg er dus voor dat jouw margemakers tussen hoog en laag zitten.  

Meer inspiratie voor je menukaart?

Laat je inspireren door deze vier heerlijke borrelplanken, waar een ruime winstmarge op zit. Ontdek ook onze 5 tips voor een gesmeerd terrasseizoen.

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!