Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Haute Friture

Haute friture

Nederlanders doen zich graag tegoed aan wat snacks bij de borrel. In veel gevallen blijft het bij de geijkte portie bitterballen of een variatie van bittergarnituur. Belgen pakken het grootser aan. Zij maken van het snackmoment een echte culinaire beleving met gevarieerde keuzes zoals bijvoorbeeld jalapeño snacks, garnalenkroketten en mozzarella fingers.

Lekker snacken

Hoe verder je naar het zuiden van Nederland rijdt, hoe meer variatie er in de frituurkaart komt. Snacken en samen genieten is een belangrijke trend in ons land, maar in België des te meer. Kaaskroketten, garnalenkroketten, uienringen en inktvisreepjes zijn bekende versnaperingen bij onze zuiderburen. De garnalenkroket is wat de gehaktbal voor ons is. Menig Belg weet waar je de lekkerste garnalenkroketten kunt eten, maar ook thuisbakkers zijn veelal in het bezit van een eeuwenoud familierecept. Verse grijze garnalen uit de Noordzee zijn het geheim voor perfectie. Zij geven de kroketvulling de kenmerkende ziltzoete smaak.

Verrassend assortiment

Voor iedereen die de tijd ontbeert om zelf snacks te maken, heeft Aviko een gevarieerd assortiment snacks & appetizers samengesteld om elke gast mee te verrassen. Ze zijn gemaakt met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en zijn door hun veelzijdigheid toepasbaar als snack, voorgerecht of als onderdeel van het diner. 

Recept inspiratie met kroketten

Naast alleen om te snacken, kan je deze producten zeer goed gebruiken als basis van een goed gerecht. Deze moet je echt proberen: