Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Hertenburger met zacht gegaarde sukade, paddenstoelen en augurk

Burgers zijn en blijven hot! Ga deze herfst voor een hertenburger met sukade en paddenstoelen. Vergeet niet de augurk toe te voegen om een boost te geven aan dit gerecht. Een toegevoegd zuurtje wordt altijd gewaardeerd door de gasten.

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 2 kilogram Pure & Rustic Fries
  • 600 gram sukade
  • 1 liter bouillon
  • 0,5 liter rode wijn
  • 1 ui, in grove stukken
  • 1 teen knoflook, gepeld en geplet
  • 1 laurierblad
  • roomboter
  • peper en zout
  • 1 kilogram hertengehakt
  • 3 theelepels tijm, gehakt
  • 3 stuks rozemarijn, gehakt
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 3 theelepels grove mosterd
  • 10 hamburgerbroodjes
  • 500 gram paddenstoelen, in stukken
  • 10 augurken, in plakken
  • 500 gram rucola
  • olijfolie
  • zelfgemaakte mosterdmayonaise

Bereiding
Sukade
Breng de bouillon aan de kook en houd deze warm op laag vuur. Verhit een klontje roomboter in een ruime braadpan. Breng de sukade op smaak met peper en zout. Bak het hele stuk vlees in de roomboter nadat het schuim is weggetrokken. Bak het vlees rondom bruin aan en voeg daarna de ui, knoflook en laurierblad toe. Schenk vervolgens de bouillon en wijn erover en laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen. Voeg tijdens het sudderen regelmatig vocht toe. Neem het vlees uit de pan en laat de saus verder inkoken tot een jus. Pluk het vlees, zodat je draadjes krijgt en maak het aan met de jus.

Hamburger met Aviko Pure & Rustic Fries
Meng in een kom het hertengehakt met tijm, rozemarijn, knoflook, mosterd, peper en zout. Maak hier tien gelijke hamburgers van. Bereid de Aviko Pure & Rustic Fries volgens de verpakking. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie en een klontje roomboter in een koekenpan en verdeel de hamburgers in de pan. Laat de burger op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten garen tot de onderkant goudbruin is. Draai de burgers om en laat nog ongeveer 3 minuten verder goudbruin kleuren en garen. Bak in dezelfde pan de paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout. Bouw de hamburgers als volgt op:
• Besmeer de onderkant van het broodje met mosterdmayonaise
• Beleg met een beetje rucola en gebakken paddenstoelen
• Leg de warme hamburger op de rucola en paddenstoelen
• Verdeel de augurk en het sukadevlees erover
• Dek af met de bovenkant van het broodje
• Serveer met Aviko Pure & Rustic Fries

Pure & Rustic Fries (vers)

Deze ambachtelijke frites met schil ziet er niet alleen uit als zelfgemaakt maar je proeft de echte aardappelsmaak.

Lees meer Gratis proefpakket