Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Hertensukade met Rösti Bites

Wild toevoegen aan jouw herfstmenu is een must. Wat dacht je van een hertensukade met Rosti Bites en spruiten? De bereiding van de hertensukade vergt tijd, maar zal gegarandeerd in de smaak vallen bij jouw gasten.

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 1 kilogram Aviko Rösti Bites
  • 1 hertensukade
  • 800 gram hertenbiefstuk, geportioneerd
  • 500 gram spruiten
  • 1 blik ganzenvet
  • 1 knoflook, bol
  • 500 gram kastanjechampignons, partjes
  • 250 gram beukenzwam
  • 2 stuks rozemarijn
  • 2 stuks tijm
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • peper en zout
  • roomboter
  • nootmuskaat
  • optioneel: zelfgemaakte tijmjus

Voorbereiding
Bestrooi de hertensukade met peper en zout. Verwarm roomboter in een koekenpan en bak de hertensukade rondom bruin aan. Doe de sukade met rozemarijn en tijm in het ganzenvet en konfijt deze in circa 6 uur gaar. Neem de sukade uit het vet en laat het iets afkoelen zodat je het kunt plukken. Breng de geplukte sukade
op smaak met grove mosterd, peper en zout en rol het in folie tot een strakke cilinder op. Bewaar de sukade in de koeling.

Bereiding
Snijd plakjes van de sukade en bak deze, samen met de hertenbiefstuk in roomboter krokant aan. Blancheer de spruiten beetgaar, bak de kastanjechampignons en beukenzwammen en breng deze op smaak met peper en
zout. Bereid de Rösti Bites volgens de instructies op de verpakking. Breng ook de spruiten op smaak met roomboter, peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de kastanjechampignons en beukenzwammen, spruitjes en Rösti Bites op het bord en leg hier als laatste de sukade en biefstuk op. Serveer het gerecht met een zelfgemaakte tijmjus.

Rosti Bites

Met het brede aanbod diepvries specialiteiten kunt u verrassend gemakkelijk inspringen op veranderende behoeften van uw klanten.

Lees meer Gratis proefpakket