Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Indiase curry recept met zoete aardappel

Zoete aardappel is hot! Wat dacht je van deze heerlijke vegan curry? 

10 Personen

20 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1 kg Aviko Zoete aardappelblokjes
  • 3 st Uien, halve ringen
  • 10 cm Gember, geraspt
  • 5 el Milde currypasta
  • 5 st Tomaten, blokjes
  • 5 dl Kokosmelk
  • 1 kg Kikkererwten
  • 1 kg Spinazie, gewassen
  • 2 st Limoen, in partjes
  • Koriander, gesneden
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verhit 1 el olijfolie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta op laag vuur. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en kikkererwten toe aan de curry en breng aan de kook. Laat het geheel 4 minuten pruttelen en voeg de spinazie toe. Schep het geheel voorzichtig om tot de spinazie is geslonken. Bereid de zoete aardappelblokjes volgens instructie. Schep de curry in een kom en maak af met de zoete aardappelblokjes, partjes limoen en koriander. Serveer de curry in kommen met spinazie, koriander en limoen.

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis proefpakket