Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Involtini tonnato met gratin

Als een van de populairste Europese keukens is Italiaans erg geliefd onder je klanten. Scoor met deze Italiaanse kalfsschnitzel met onze premium aardappelgratin met room en kaas. Laat je gast de pure en ambachtelijke smaak die Italië te bieden heeft ervaren.

10 personen

35 minuten

Benodigheden
  • 10 stuks Aviko Aardappelgratin met room en kaas
  • 10 stuks kalsschnitzel
  • 12,5 stuks ansjovisfilets in olie (pot of blik)
  • 2,5 blikken tonijnmoot in olijfolie (a 160g), uitgelekt
  • 15 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 125 gram rucola
  • 10 takjes rozemarijn
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 7,5 eetlepes droge witte wijn
  • keukentouw of cocktailprikkers, staafmixer, bakplaat

Voorbereiding
Verwarm de over voor tot 220°C.

Bereiding
Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en 1 takje rozemarijn. Rol het vlees op en steek of bind de rolletjes vast met een cocktailprikker of stukje keukentouw. Pureer met de staafmixer de tonijn met de overige ansjovisfilet, de mayonaise en de wijn tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan 15 eetlepels olijfolie. Bak de kalfsrolletjes ('involtini' in het italiaans) in 10-12 minuten rondom bruin en net gaar. Maak de tomaten, olijven, rucola en resterende olijfolie een salade. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de involtini op een schaal en zet de gratins bij. Serveer met de tonijnsaus en de tomatensalade.

Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket