Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Italiaanse frietwafels met Parmezaanse kaas

Een wel heel bijzondere variant op de traditionele Belgische wafel. Deze wafel is gemaakt van friet en Italiaanse deeg met daarbij zongedroogde tomaten en Italiaanse Kruiden. Buonissimo!

10 personen

10 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1,5kg Super Crunch Fresh
  • 100gr Ongezouten roomboter
  • 1tl Zout
  • 1st Ei
  • 4el Melk
  • 250gr Zelfrijzend bakmeel
  • 1eetl Olie
  • 100gr Parmigiano Reggiano
  • 20st Zongedroogd tomaten
  • 2 eetl Italiaanse kruiden
  • 1bosje Basilicum

Bereiding

  • Rasp de Parmezaanse kaas met een grove rasp,
  • Klop de boter en het zout met een mixer dik, wit en luchtig,
  • Klop het ei en de melk erdoor, zeef daarna het bakmeel boven een kom en spatel dit beetje bij beetje door het botermengsel,
  • Spatel als laatste de kaas en Italiaanse kruiden erdoor,
  • Bereid de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking,
  • Laat het wafelijzer heet worden en vet in met wat olie,
  • Leg wat friet in het wafelijzer en leg midden op het deegbolletje en doe het wafelijzer dicht,
  • Bak de wafel in circa 3 minuten bruin, bak de rest van de wafels op dezelfde wijze en vet het ijzer telkens opnieuw in,
  • Serveer de wafels met wat zon gedroogde tomaten bovenop en bestrooi met wat kruiden. 

 

SuperCrunch Fresh

De enige verse friet die minstens 30 minuten knapperig blijft en 60 minuten onder een warmtelamp.

Lees meer Gratis proefpakket