Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Kerriepompoen met gratins

Een echte herfsttopper maken? Koken met pompoen doe je zo

10 personen

35 minuten

Benodigheden
  • 10 stuks Aviko Aardappelgratin met room en kaas
  • 1,25 kg kogelbiefstuk
  • 2,5 stuks (grote) flespompoen
  • 5 stuks sjalotten
  • 2,5 stuks zoete puntpaprika
  • olijfolie (of vloeibare bakboter)
  • 10 eetlepels honing
  • 10 eetlepels BBQ-Saus
  • kerriepoeder
  • sesamzaadjes
  • bakplaat
  • koekenpan

Voorbereiding
Voorverwarm de over tot 220°C.

Bereiding
Meng de BBQ-saus samen met de honing en wat olie in een kom, als marinade. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe ze in de kom bij de marinade. Snijd vervolgens de sjalotten en puntpaprika fijn. Schil de flespompoen en snij deze in dunne plakjes. Meng wat olijfolie en kerriepoeder en smeer de pompoenplakken hiermee in. Zet ondertussen de gratins op een bakplaat, leg de pompoenplakken erbij en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten krokant gaar. Roerbak heel kort het gemarineerde biefstukmengsel en bestrooi op het laatste moment met wat sesamzaadjes. Haal de gratins uit de oven en zet deze in het midden van het bord en leg de pompoenplakjes en ‘smoked honey biefstukreepjes’ er omheen.

Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket