Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Tiger fries fish and chips

Zelfgemaakte vissticks met cornflakes, sesam, bearnaise mayonaise met een salade van komkommerslierten. Een combi van knapperige Super Crunch en Sweet Potato Fries, de Tiger Fries, maken dit gerecht echt af. Dit gerecht, speciaal voor kids, is echt een ‘vissa op je bord’!

10 kinderen

Wat heb je nodig?
  • 500 gram Super Crunch 7mm
  • 500 gram Sweet Potato Fries
  • 1 kilogram witvisfilet
  • 2 eetlepels viskruiden
  • 10 eetlepels bloem
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 gram cornflakes, gebroken
  • 10 eetlepels bearnaise-mayonaise
  • 2 komkommers, in slierten
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 rode paprika, in blokjes

Snijd de visfilet in lange repen en breng op smaak met viskruiden. Strooi de bloem op een plat bord. Doe de losgeklopte eieren in een diep bord en doe de cornflakes op een derde bord. Haal de visfilets één voor één door de bloem en daarna door het ei. Druk de vis vervolgens aan beide kanten in de cornflakes. Schud de overtollige cornflakes eraf en leg de visfilets op een schaal.Verhit de 2el olie en 1el boter in een koekenpan. Leg de vissticks in een pan en bak de onderkant in 2 minuten knapperig bruin. Keer voorzichtig om en bak ook de andere kant in 2 minuten goudbruin. Frituur ondertussen de tijgerfrieten goudbruin. 

Serveer de vissticks met tijgerfrieten, bearnaise-mayonaise en komkommerslierten.

 

Tags
Vis