Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
vegan curry recept Kikkererwten-peultjescurry met zoete aardappelfriet

De milde smaak van zoete aardappelfriet combineert uitstekend met pittige Thaise curry. Controleer wel even het etiket van de currypasta; vaak is garnalenpasta of vissaus toegevoegd.

10 personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries
  • 300 g uien
  • 50 ml arachideolie
  • 250 g vegan Thaise rode currypasta
  • 600 g peultjes
  • 1 kg gepelde (cherry)tomaten (uit blik)
  • 600 ml kokosmelk
  • 750 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 150 g ongezouten cashewnoten
  • handvol blaadjes munt
  • evt. zwart sesamzaad
  • olie om te frituren

Bereiding

Verhit de frituurolie tot 175 ÂșC. Snipper de uien fijn. Verhit in een ruime braadpan de olie. Fruit de uien 2 minuten. Schep de currypasta erdoor en bak 2 minuten mee.
Schep de peultjes erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de kokosmelk en de inhoud van de blikken tomaat(jes) in de pan. Druk grote tomaten met een spatel in stukjes. Stoof de peultjes in nog 4 minuten beetgaar. Schep de kikkererwten door de peultjescurry en warm 3 minuten mee.
Bak intussen de zoete aardappelfriet in porties in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant in de hete olie. Laat ze even uitlekken op vetvrij papier. Bestrooi met een beetje (zee)zout.
Schep de zoete aardappelfriet op 10 borden. Schep de curry erbij en bestrooi met de cashewnoten, de muntblaadjes en eventueel wat sesamzaad.

Variatietip: Vervang de peultjes ook eens door heerlijke roomwitte boterbonen. Stoof de bonen in 8-10 minuten in de curry gaar.

Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis proefpakket