Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Kruidenquiche met yoghurt, tomaatjes en parmaham

Bak de quiches tijdens de mise-en-place en verwarm ze weer in de oven. Extra verrassend: gebruik ovenbestendige pannetjes als bakvorm!

10 Personen

30 Minuten + 20-25 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 2 kg Aviko Spicy Jacket Wedges
  • 20 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 20 eieren
  • 500 ml volle yoghurt
  • 350 g jonge boerenkaas, geraspt
  • 20 g peterselie, fijngehakt
  • 15 g bieslook, fijngehakt
  • 10 g kervel, fijngehakt
  • 1 kg cherrytrostomaatjes
  • 250 g parmaham
  • olie om te frituren
  • 10 ovenvaste pannetjes of taartvormpjes (van 16 cm doorsnede)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg steeds 2 deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot cirkels van 22 cm doorsnede. Bekleed de pannetjes of vormpjes ermee.

Klop de eieren los met de yoghurt. Meng er de kaas en de kruiden door. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Verdeel de tomaatjes over de deegbodems. Schenk het ei-yoghurtmengsel erbij.

Scheur de ham in repen en stop die tussen de tomaatjes in het ei-yoghurtmengsel.

Bak de quiches in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de aardappelwedges in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.

Verwijder eventueel de bakvormpjes en serveer de quiches met de aardappelwedges. Bestrooi met wat extra verse kruiden.

Per persoon: 1100 kcal, 41 g eiwit, 66 g vet waarvan 30 g verzadigd, 82 g koolhydraten, 8 g vezels en 4,7 g zout

Tip: Strooi voor een verrassend groen gespikkeld deeg telkens wat van de peterselie tussen de 2 plakjes deeg en rol het deeg vervolgens uit.

Spicy Jacket Wedges

Uit de lekkerste aardappelen gesneden partjes met schil. Met een knapperig korstje en heerlijk gekruid.

Lees meer Gratis proefpakket