Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Lamsrack met rosti rondjes

Verras je gasten deze lente met een nieuw recept op de menukaart: lamsrack met rösti rondjes. Een ideaal gerecht om je menukaart lente klaar te maken. De rösti rondjes zijn eenvoudig te bereiden en maken het mogelijk variërende, verrassende gerechten te bereiden. Probeer daarom eens ons recept voor lamsrack met rösti rondjes.

10 personen

45 minuten

Benodigheden
  • 30 rosti rondjes
  • 30 kilogram lamsrack
  • 50 groene aspergepunten
  • 2 bloemkolen
  • 30 cherrytomaten
  • 5 deciliter room
  • Peper en zout uit molen
  • Boter
  • Tijmjus

Blancheer de groente beetgaar, pof de cherrytomaten en breng deze op smaak. Verwarm de oven op 160°C. Bestrooi het lamsvlees met zeezout en peper uit de molen. Verhit 1 eetlepel boter in een kokenpan. Laat de boter uitbruisen tot het iets begint te verkleuren, bak het lamsrug om en om op middelhoog vuur goudbruin. Leg dit op een bakplaat en gaar het vlees in de oven tot het vlees rosé is, zet ondertussen de bloemkool op met room, peper en zout en verhit deze onder voortdurend roeren warm. Laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten op een warme plaat alvoren het aan te snijden. 

Rösti Rondjes

De eenvoudig te bereiden rosti rondjes van Aviko maken het mogelijk variërende, verrassende gerechten te bereiden. Doordat de rosti rondjes in de diepvries bewaard moeten worden, is het een ideaal producten om snel op veranderende behoeften van je gasten in te spelen. 

Lees meer Gratis proefpakket