Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Lamstoof met tijmrosti

Met Rösti Original kun je alle kanten op. Je kunt ze bijvoorbeeld heerlijk op smaak brengen met tijm en zout en combineren met een lamsstoof. We hebben alvast een recept voor je samengesteld. Laat je inspireren!

10 personen

2uur en 15 minuten

Wat heb je nodig?
  • 3 verpakking Aviko Rösti Original
  • 10 ml olijfolie
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 1,5 kilo lamslappen, in blokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml lams- of vleesfond
  • 2 blik gepelde tomaten
  • 200 g zwarte olijven
  • 5 takjes rozemarijn
  • 12 takjes tijm, alleen de blaadjes

Bereiding

Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook met de bleekselderij 3 min. Schep het lamsvlees erdoor en bak nog 3 min. Schenk de wijn en vervolgens de fond in de pan. Voeg de inhoud van het blik tomaten, de olijven en de rozemarijn toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in minstens 2 uur zachtjes gaar. Neem na 1,5 uur de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Verhit in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de rösti in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Schep de tijm met zout naar smaak erdoor. Serveer de tijmrösti met de lamsstoof.

Voedingswaarde

Per persoon:
Kcal: 770 kcal
Vet: 45 g vet waarvan 12 g verzadigd
Zout: 1,2 g zout
Eiwit: 38 g eiwit
Koolhydraten: 47 g koolhydraten
Vezel: 6 g vezels