Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Aan het strand in Tossa de Mar, verser krijg je de vis niet. Wim heeft de Spanjaarden verrast met zijn vissoep met zoete aardappelblokjes 

10 personen

1 uur

Wat heb je nodig?
  • 1250 g Aviko Zoete Aardappel Blokjes
  • 20 gepelde rauwe reuzengarnalen
  • 625 g zeeduivelfilet
  • 625 g rode poonfilet
  • Olijfolie
  • 5 uien, in ringen
  • 3 teen knoflook, fijngehakt
  • 2,5 prei, in ringetjes
  • 2,5 venkelknol, in reepjes
  • Mespunt of 1 buisje saffraan (poeder of draadjes, zie tip)
  • 10 tomaten, in partjes
  • 2,5 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2,5 el bloem
  • 175 ml pastis (anijsdrank)
  • 5 l visbouillon of -fond
  • 5 takjes tijm
  • 5 blaadjes laurier

Bereiding

Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de venkel en prei toe en bak 3 minuten mee. Voeg een mespunt saffraanpoeder of een paar geweekte draadjes saffraan toe.

Schep de tomaten en de tomatenpuree erdoor en leg een deksel op de pan. Stoof de groenten 5 minuten zachtjes.

Bestrooi de groenten met de bloem en bak 1 minuut mee. Schenk de pastis erbij. Voeg de bouillon toe met de tijm en laurier. Breng tegen de kook en laat de soep nog 45 minuten op laag vuur koken.

Controleer de visfilets op graatjes en snijd ze in blokjes. Voeg na 30 minuten de zoete aardappelblokjes, de garnalen en de vis toe en verwarm de soep nog 15 minuten.

Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen.

Variatietip: Saffraanpoeder kan meteen worden toegevoegd, de gedroogde meeldraadjes van de krokus moeten eerst even weken in een scheutje citroensap.

Tags
Vis
Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis proefpakket