Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
mini aspergegratins met dillecreme en Krokante hollandse garnalen

Met de premium mini aardappelgratin asperge en parmezaan maak je in een handomdraai een lekker winters recept. Ter inspiratie hebben we een recept met dillecrème en krokante Hollandse garnalen samengesteld. 

10 personen

20 + 10-15 minuten oven

Wat heb je nodig?

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Leg de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Meng intussen de crème fraîche met de dille. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Schep de rucola erdoor en laat al omscheppend iets slinken.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Zeef het bakmeel boven de garnalen en schep goed om. Bak de garnalen in de hete olie in 1-2 minuten krokant. Laat de garnalen op vetvrij papier uitlekken en bestrooi ze met een beetje zout.
Leg op elk bord 3 gratins. Verdeel de rucola erover. Bestrooi met de krokante garnalen en maak af met een beetje dillecrème en peper naar smaak.

Voedingswaarde

Per persoon: 305 kcal, 9 g eiwit, 23 g vet waarvan 11 g verzadigd, 15 g koolhydraten, 2 g vezels en 1,5 g zout.

Geen visliefhebber?

Vervang de gefrituurde garnalen door krokante gebakken parmaham of pancetta.

Mini aardappelgratin asperge en parmezaan

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket