Met de premium mini aardappelgratin asperge en parmezaan maak je in een handomdraai een lekker winters recept. Ter inspiratie hebben we een recept met dillecrème en krokante Hollandse garnalen samengesteld.
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Leg de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Meng intussen de crème fraîche met de dille. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Schep de rucola erdoor en laat al omscheppend iets slinken.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Zeef het bakmeel boven de garnalen en schep goed om. Bak de garnalen in de hete olie in 1-2 minuten krokant. Laat de garnalen op vetvrij papier uitlekken en bestrooi ze met een beetje zout.
Leg op elk bord 3 gratins. Verdeel de rucola erover. Bestrooi met de krokante garnalen en maak af met een beetje dillecrème en peper naar smaak.
Voedingswaarde
Per persoon: 305 kcal, 9 g eiwit, 23 g vet waarvan 11 g verzadigd, 15 g koolhydraten, 2 g vezels en 1,5 g zout.
Geen visliefhebber?
Vervang de gefrituurde garnalen door krokante gebakken parmaham of pancetta.