Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Gefrituurde zalm recept met mini gratin

10 personen

10 minuten

Wat heb je nodig?
  • 10 Aviko mini gratins
  • 1 kg Zalm stukjes
  • Keukenpapier
  • Zout, peper
  • Bierbeslag: 300 g Bloem - 300 ml Witbier - 3 Eieren - Snufje zout
  • Limoen mayonaise: 200 g Mayonaise - Sap en rasp van 2 limoenen

Op zoek naar een uniek Streetfood recept? Zoek niet verder! 

Bereidingswijze

  • Meng het bier, de eieren en het zout in een beslagkom. 
  • Voeg het bloem in delen toe en roer het geheel tot een glad beslag. 
  • Verwarm een frituur op 170 graden. Roer het sap en limoenrasp door de mayonaise. 
  • Bereid de mini gratins zoals aangegeven op de verpakking. 
  • Haal de stukjes zalm door het beslag en laat het overtollige beslag afdruipen. 
  • Frituur de zalm krokant en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
  • Bestrooi de gefrituurde stukjes zalm met wat zout en peper.
  • Serveer de zalm met de limoenmayonaise bij de mini gratins.
Tags
Vis
Mini aardappelgratin asperge en parmezaan

De combinatie van hoogwaardige ingrediƫnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket